• 160g kyselejších jablek
  • 30g ovesných vloček
  • 15g másla
  • 20g sekaných vlašských ořechů (od 3. fáze)
  • skořice
  • vanilka
  • citrónová šťáva
  • špetka soli

Jablka oloupeme, nakrájíme na jemné proužky, pokapeme citrónovou šťávou a dáme do vymazané zapékací misky. Smícháme nasekané ořechy a vločky, přidáme máslo, koření a prohněteme na drobenku. Hmotu rozdělíme na jablečné proužky a zapékáme na 150°C asi 20
minut.

Crumble se dá samozřejmě podle fáze a surovin v plánu obměňovat. Kdo nemá citron, použije místo šťávy strouhanou citrónovou kůru, ovesné vločky můžeme nahradit vločkami žitnými.

Od 3. fáze můžeme použít i pár chia semínek. I ovoce můžeme obměňovat podle seznamu, skvěle chutná crumble se švestkami nebo třešněmi.