• porce cizrny (předem uvařené nebo v plechovce)
  • porce zeleniny: žampiony, mrkev, šalotka, kyselá okurka
  • česnek
  • libečková nebo petrželová nať
  • sůl
  • pepř
  • lžička hořčice
  • 50ml zeleninového bujónu
  • lžíce jablečného octa
  • lžíce dýňového oleje

Mrkev oškrábeme a nakrájíme na tenká kolečka, šalotku oloupeme a nakrájíme, žampiony otřeme vlhkým hadříkem a nakrájíme na plátky.

V pánvi na oleji (nebo na sucho) opečeme nakrájený česnek, šalotku, žampiony, přidáme nakrájenou mrkev a obděláváme asi 10 minut. Přidáme lžičku hořčice a lžíci jablečného octa, propláchnutou uvařenou cizrnu  a zalijeme zeleninovým vývarem. Opepříme, podle chuti dosolíme. Nakonec přimícháme nakrájenou kyselou okurku, nasekanou libečkovou nať a lžíci dýňového oleje.