• porci hlívy ústřičné
  • porci polníčku
  • porci papaji
  • jablečná ocet dle chuti
  • pepř
  • česnek
  • porce žitného chleba (klidně i starší)

Polníček očistíme, důkladně několikrát propláchneme vodou a necháme dobře okapat. Česnek oloupeme, nakrájíme na jemno. Houby očistíme, případně rozpůlíme. Papaju rozpůlíme, lžící vydlabeme semínka a následně i dužinu, kterou nakrájíme na větší kostky.

¼ porce papaji rozmixujeme s trochou vody, jablečného octa, pepře a soli na dresing. V pánvi orestujeme houby a česnek, osolíme a opepříme. V jíné pánvi opečeme kostičky chleba. Na talíř dáme okapaný polníček, poklademe opečenou hlívou ústřičnou, zalijeme dresingem a posypeme opečenými chlebovými krutonky.

TIP: kdo má rád pikantní chutě, může do salátu přidat i semínka papaji. Chutnají překvapivě dobře - chutí připomínají pepř - a obsahují množství tělu prospěšných látek, kromě jiného i enzym papain, který pozitivně podporuje trávení.