Pro 2 osoby:

  • 8 stonků bílého chřestu
  • 120 g jahod
  • 2 pol. lžíce olivového oleje
  • 1 pol. lž. balsamikového octa
  • 2 pol.lž. piniových oříšků
  • 4 snítky bazalky
  • 1 hrst rukoly
  • 2 pol.lž. řeřichy

Chřest oloupeme, odlomíme spodní dřevnatý konec a nakrájíme podélně na ca 1cm slabé plátky.
Jahody omyjeme, očistíme a nakrájíme na čtvrtky.

Ve velké pánvi předehřejeme olivový olej a orestujeme na něm několik minut nakrájený chřest. Občas promícháme, aby se orestoval rovnoměrně do zlatova. Osolíme, opepříme a zalijeme balsamikovým octem. Stáhneme plamen na mírno, přidáme jahody, krátce promícháme a sundáme z plotny.

Mezitím si v malé pánvičce na sucho orestujeme piniové oříšky.

Bazalkové lístky, řeřichu a rukolu omyjeme, necháme dobře okapat, promícháme s vlažnou chřestovou směsí, dáme na talíř a před podáváním posypeme praženými piniovými oříšky.