• topinambury
  • mrkev
  • celer
  • petržel
  • kyselé okurky
  • 1PL nakrájené cibule
  • sůl
  • pepř
  • jablečný ocet

Kořenovou zeleninu a topinambury oloupeme, uvaříme doměkka ve slané vodě (15-20 minut), necháme vychladnout, nakrájíme na malé kostky a v míse smícháme společně s cibulí a nakrájenou okurkou osolíme a opepříme.

Smícháme se zálivkou z tofu nebo avokád (viz. Rubrika zálivky, marinády)

Vlašské ořechy rozmixujte na moučku, (malou část nasekáme na hrubo a necháme stranou). Do ořechové moučky přidejte kakao, špetku soli a důkladně promíchejte, až je hmota všude kakaově hnědá. Omyté, okapané a vypeckované datle nakrájejte na čtvrtky a postupně přidávávejte do kakaové hmoty. Mixujte tak dlouho, až vznikne hmota, která drží pohromadě. Zamíchejte do ní nasekané ořechy, vyválejte na silnější placku (mezi potravinářskou nebo silikonovou folií, nebo vtlačte rukama do nízké formy). Uchovejte v chladu a před podáváním nakrájejte a posypte sekanými ořechy, nebo strouhanou vysoko procentní čokoládou.