Pro 2 osoby:

  • 1 baby ananas
  • 1 červená čili paprička
  • 1 stroužek česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 porce krevet vyloupané a předvařené
  • 1 lžička Aceto balsamico
  • 1 lžička Dijonské hořčice
  • 2 porce rukoly nebo polníčku

Ananas důkladně oloupeme, vykrájíme tmavá “oka” a zbavíme tuhého středu. Nakrájíme na kostičky. Čili papričku omyjeme, podélně rozkrojíme a zbavíme jadérek. Nasekáme na jemno. Česnek oloupeme, rozmáčkneme dlaní, nebo plochou stranou nože a smícháme se 2 lžícemi oleje a čili papričkou. Ve vzniklé marinádě marinujeme omyté krevety (dá se připravit i den předem a marinovat v lednici přes noc). Osolíme a opepříme.

V rozpálené pánvi opečeme krátce do zlatova krevety.
Ze zbylého oleje, balsamikového octa, dijonské hořčice a pár kousků ananasu (dodá dresingu sladkou chuť) namixujeme zálivku, kterou dle chuti osolíme a opepříme.

Nakonec přidáme ke krevetám zbytek ananasu, promícháme a krátce opečeme. Rukolu nebo polníček  zalijeme dresingem, promícháme a přidáme orestované krevety a ananas.
Hodí se i do krabičky s sebou - na piknik, nebo zahradní párty.