Pro 2 osoby:
Ananas důkladně oloupeme, vykrájíme tmavá “oka” a zbavíme tuhého středu. Nakrájíme na kostičky. Čili papričku omyjeme, podélně rozkrojíme a zbavíme jadérek. Nasekáme na jemno. Česnek oloupeme, rozmáčkneme dlaní, nebo plochou stranou nože a smícháme se 2 lžícemi oleje a čili papričkou. Ve vzniklé marinádě marinujeme omyté krevety (dá se připravit i den předem a marinovat v lednici přes noc). Osolíme a opepříme.
V rozpálené pánvi opečeme krátce do zlatova krevety.
Ze zbylého oleje, balsamikového octa, dijonské hořčice a pár kousků ananasu (dodá dresingu sladkou chuť) namixujeme zálivku, kterou dle chuti osolíme a opepříme.
Nakonec přidáme ke krevetám zbytek ananasu, promícháme a krátce opečeme. Rukolu nebo polníček zalijeme dresingem, promícháme a přidáme orestované krevety a ananas.
Hodí se i do krabičky s sebou - na piknik, nebo zahradní párty.