• Bílkovina (130g): porce uzeného lososa
  • Zelenina (130g): 110g porce avokádo, 10g cibule nebo šalotky
  • Tuk: 1 pol. lžíce olivového oleje (vynechat ve fázi bez tuků)
  • Sůl, pepř, bio jablečný ocet, snítky kopru

Avokádo rozpůlíme a vydlabeme lžící. Rozmixujeme společně s jablečným octem a olivovým olejem tyčovým mixérem.
Část uzeného lososa si dáme stranou (na ozdobu a jako bílkovinu, kterou své jídlo začneme). Zbývající plátky lososa nakrájíme a přidáme k avokádu a rozmixujeme tyčovým mixérem do pomazánky.
Dochutíme solí a pepřem, případně ještě jablečný octem. Pomazánku servírujeme na plátcích celozrnného žitného chleba nebo knäckbrotu, ozdobíme plátky lososa, kroužky cibule a snítkami kopru.
(Tento recept pochází z nového eBooku poradkyně Báry Wolfové Balcarové, Můj ukázkový jídelníček na 30 dnů, více na www.perfectbalance.cz)