• porce cizrny (ze skla použijeme dvojitou dávku)
  • porce zeleniny - mrkev, dýně, řervená řepa, kapusta, petržel, celer - dle chutí a Vašeho seznamu
  • česnek
  • tahina pasta
  • sůl, pepř, kurkuma, římský kmín
  • pol. lžíce jablečného octa, nebo citronové šťávy
  • pol. lžíce olivového oleje
  • cca 100ml vody
  • zelený koriandr, nebo jiné bylinky

Troubu předehřejeme na 200°C

Plech vyložíme pečícím papírem.

Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kostky. V míse promícháme zeleninu se solí, římským kmínem, kurkumou a olejem. Dáme na plech a pečeme zhruba 20 minut, až je zelenina měkká.

Mezitím scedíme cizrnu, propláchneme vodou a necháme odkapat. Pár kuliček necháme stranou, zbytek dáme do mixéru nebo Nutribuletu, přidáme tahinovou pastu, sůl, česnek, citronovou šťávu nebo ocet. Rozmixujeme dohladka, postupně přidáváme vodu, abychom docílili té správné hustoty, můžeme přidat ještě pol. lžíci olivového oleje. Hustotu si určíme sami.

Podáváme ozdobené zelenými bylinkami, ideálně v žitné tortille nebo s plátkem celozrnného žitného chleba.Pomazánku také můžeme zabalit do salátových listů jak wrap.