• porce bílkoviny: alpský sýr (Bergkäse), nebo jiný aromatický tvrdý sýr dle plánu
  • porce zeleniny: 2/3 topinambur (nebo pastynák)
  • 1/3 žampiony
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • zeleninový vývar

Topinambur oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Uvaříme v zeleninovém vývaru skoro do měkka, přidáme ½ nastrouhaného sýra, vaříme ještě asi 5 minut a rozmixujeme na hladký krém. Ochutíme solí, pepřem a muškátový oříškem.

Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Ty opečeme na sucho v teflonové pánvi, otočíme a posypeme zbytkem strouhaného sýra. Vařečkou hrneme směs k sobě tak, aby vznikla kompaktní placka. Obrátíme a opečeme i z druhé strany. Placku nakrájíme na nudličky a přidáme k hotové polévce.