• vepřová kotleta nebo steak
  • porce podzimní zeleniny: například dýně, žampiony, mangold a kedlubna
  • sůl
  • pepř
  • rozmarýn
  • tymián

Maso důkladně omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Opečeme na sucho v pánvi z obou stran několik minut  podle tloušťky masa. Vyndáme z pánve a udržujeme v teple. Můžeme zabalit do alobalu.

Zeleninu nakrájíme na kostičky. Dýni a kedlubnu na menší, protože potřebují delší dobu než změknou, houby a mangold na větší kousky.

Zeleninu opečeme v pánvi po mase, obděláváme dokud nemá požadovanou konzistenci, osolíme, opepříme, dochutíme rozmarýnem a tymiánem. Podlijeme troškou vody nebo zeleninového vývaru. Přidáme opečené maso a vše krátce prohřejeme.

Podáváme se žitným chlebem, nebo žitnými těstovinami.