• porce jehněčího masa, například kýta
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • staurejka
  • rozmarýn
  • tymián
  • mb-hořčice
  • drcený knäckebrot
  • česnek

Jehněčí kýtu potřeme ze všech stran směsí oleje, hořčice, česneku, soli, pepře a bylinek. Zabalíme do folie, nebo dáme do misky s víčkem. Necháme naložené v chladu do druhého dne.
Druhý den  rozpálíme troubu na maximum a pečeme maso asi 10 minut zprudka. Teplotu zmírníme asi na 100°C a pečeme zmírna asi 4 hodiny, podle velikosti masa. Pečením na nízké teploty zůstane maso křehké a šťavnaté. Tučnější jehněčí maso by mělo mít uvnitř ca 75°C, libové stačí i 58°C.
V misce smícháme rozdrcený knäckebrot, lžíci oleje a lžíci mb-hořčice, sůl, pepř a bylinky. Asi 15 minut před dokončením poklademe maso touto směsí přitlačíme ji na povrch pečeně, zvýšíme teplotu na 160°C a dopečeme. Po vyndání z trouby necháme ještě alespoň 5 minut stát, než začneme maso krájet, aby se zatáhla šťáva.