• králičí maso (výborně se hodí tenká břišní část)
  • medvědí česnek (můžeme použít i mladé kopřivy, nebo špenát)
  • šalotka
  • hořčice bez cukru
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • Knäckebrot
  • mladá karotka nebo zelenina dle chuti a plánu

Králičí maso omyjeme, podle potřeby naklepeme, osolíme, opepříme. Medvědí česnek omyjeme, nasekáme na jemno. Šalotku okoupeme, nakrájíme nadrobno a podusíme na trosce zeleninového vývaru, přidáme medvědí česnek, osolíme, opepříme, přidáme lžíci hořčice a jeden rozdrcený knäckebrot. Vytvoříme kašovitou směs, kterou potřeme maso, zarolujeme a pečeme v troubě pod pokličkou asi 30-45 minut (podle druhu a tloušťky masa). Podléváme zeleninovým vývarem Nakonec sundáme pokličku a pečeme dalších 10-15 nejlépe pod grilem. Podáváme s krátce podušenou karotkou nebo jinou zeleninou či salátem.