• 1 porci kachních prsou
  • 1 porci červeného zelí
  • 1⁄2 lžíce řepkového oleje
  • trochu tmavého balsamikového octa
  • skořice
  • sůl
  • pepř z mlýna
  • 1 bobkový list
  • 2 kuličky jalovce

Umyjte si kachní prsa a nakrájejte kuži a tukovou vrstvu ve tvaru mřížky. Kachní prsa osolte a opepřete. Zahřejte pánev bez tuku a vložte do ní kachní prsa stranou s kůží a smažte 2 minuty. Poté dopečte v troubě asi 20 minut na 100 °C.

Očistěte červené zelí a nakrájejte na jemné proužky a opečte jej na řepkovém oleji, dochuťte (skořicí, solí, pepřem, bobkovým listem) a jalovcem a zakápněte trochou octa. Přidejte pár lžic a mírně poduste. Svoji porci můžete doplnit o plátek žitného chleba nebo žitné krutony. Mňam!