Na 1 porci (2. fáze)
Špičaté zelí omyjeme a nakrájíme nebo nastrouháme na jemné nudličky. Osolíme, důkladně prohněteme, než začne zelí pouštět šťávu a necháme asi 15 minut odležet. Mezitím omyjeme a rozpůlíme papriku, zbavíme jádřince a nakrájíme na proužky. Pažitku omyjeme, osušíme a nakrájíme na drobno.
Jablko omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na malé kostičky, nebo nastrouháme.
Maso opláchneme a osušíme, osolíme a opepříme. Dáme na rozpálený gril a grilujeme asi 6-8 minut. Pravidelně otáčíme. Zabalíme do alobalu a necháme asi 10 minut odpočinout, aby maso zatáhlo šťávu.
Zelí promícháme s octem, paprikou, jablkem a pažitkou, opepříme a dochutíme strouhaným muškátovým oříškem. Maso podáváme na předehřátém talíři polité šťávou, která se zachytila v alobalu, a se zelným salátem.