Na 1 porci (2. fáze)

  • porce hovězího steaku
  • porce zeleniny: my použijeme špičaté zelí a papriku
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • jablečný ocet
  • čerstvá pažitka
  • jablko

Špičaté zelí omyjeme a nakrájíme nebo nastrouháme na jemné nudličky. Osolíme, důkladně prohněteme, než začne zelí pouštět šťávu a necháme asi 15 minut odležet. Mezitím omyjeme a rozpůlíme papriku, zbavíme jádřince a nakrájíme na proužky. Pažitku omyjeme, osušíme a nakrájíme na drobno.

Jablko omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na malé kostičky, nebo nastrouháme.

Maso opláchneme a osušíme, osolíme a opepříme. Dáme na rozpálený gril a grilujeme asi 6-8 minut. Pravidelně otáčíme. Zabalíme do alobalu a necháme asi 10 minut odpočinout, aby maso zatáhlo šťávu.

Zelí promícháme s octem, paprikou, jablkem a pažitkou, opepříme a dochutíme strouhaným muškátovým oříškem. Maso podáváme na předehřátém talíři polité šťávou, která se zachytila v alobalu, a se zelným salátem.