• porce mletého masa
  • porci zeleniny (celer, mrkev, cibule) ½ rajčete
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • olej
  • špetku majoránky, oregana, tymiánu
  • větvičku rozmarýnu
  • sůl
  • pepř

Cibuli oloupeme, nakrájíme a obděláme na oleji, přidáme větvičku rozmarýnu a mleté maso (hovězí nebo vepřové – podle plánu). Když je maso mírně opečené (asi 10 minut) vyjmeme z pánve a dáme do misky stranou. Ve stejné pánvi rozděláme polovinu strouhaného celeru a mrkve a ½ rajčete, zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme a opepříme. Dusíme asi 15 minut a rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme orestované maso a zbytek zeleniny, kterou jsme orestovali v druhé pánvi. Dusíme dalších 20 minut, dochutíme sekaným oreganem, majoránkou a tymiánem, případně osolíme a opepříme.

Od 3 fáze můžeme nahradit porci chleba porcí 100% žitných těstovin (1 krajíc chleba = 10g žitných těstovin). Ve druhé fázi doporučujeme cuketové (zeleninové) nudle, připravené škrabkou na zeleninu nebo speciálním „spirálovačem“ krátce oblanšírované.