V Metabolic Balance sice velice často experimentujeme s novými netradičními kombinacemi potravin, ale nevyhýbáme se ani klasice. Můžeme si dopřát i oblíbenou Boloňskou omáčku a uspokojit tak chuťové preference celé rodiny. :-)
Cibuli oloupeme, nakrájíme a obděláme na oleji, přidáme větvičku rozmarýnu a mleté maso (hovězí nebo vepřové – podle plánu). Když je maso mírně opečené (asi 10 minut) vyjmeme z pánve a dáme do misky stranou. Ve stejné pánvi rozděláme polovinu strouhaného celeru a mrkve a ½ rajčete, zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme a opepříme. Dusíme asi 15 minut a rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme orestované maso a zbytek zeleniny, kterou jsme orestovali v druhé pánvi. Dusíme dalších 20 minut, dochutíme sekaným oreganem, majoránkou a tymiánem, případně osolíme a opepříme.
Od 3 fáze můžeme nahradit porci chleba porcí 100% žitných těstovin (1 krajíc chleba = 10g žitných těstovin). Ve druhé fázi doporučujeme cuketové (zeleninové) nudle, připravené škrabkou na zeleninu nebo speciálním „spirálovačem“ krátce oblanšírované.