Porce bílkoviny:
Porce ovoce:
Vanilkový lusk podélně rozkrojíme a vydlabeme dřeň. Přírodní tofu nakrájíme na kostky a krátce povaříme ve vodě se zbylým vanilkovým luskem (není podmínkou). Necháme vychladnout. Pokud máme hedvábné tofu, můžeme použít rovnou. Dáme do mixéru, přidáme malou špetku soli, vanilkovou dřeň a lžíci kokosového mléka.
Mango rozkrojíme podélně, podélně oddělíme pecku a dužinu nakrájíme na kostičky (viz. foto). Lžící oddělíme od slupky, přidáme k tofu a rozmixujeme na hladký krém. Pokud chceme mít krém nadýchaný, našleháme šlehací metlou, není ale podmínkou. Podáváme s čerstvou meduňkou. Obměnou můžeme do krému zamixovat lžíci kvalitního kakaa.
Zeleninu si připravíme formou salátu nebo zeleninové polévky.
A nezapomeňte si dát kousek tofu stranou jako první sousto bílkoviny ;-) !