Život se zpomalil, zmenšily se možnosti pohybu venku. Situace je dramatická a smutná, ale můžeme ji vidět i jako šanci, je to je na nás. Čeho teď mnoho z nás má dostatek je čas. Čas strávený doma, s rodinou, bez běžného každodenního stresu. Můžeme se věnovat činnostem, na které se nám času jindy nedsotává. Třeba i vaření kvalitních jídel, které naše tělo potřebuje snad ještě víc než kdy jindy. Ukázat dětem, jak se peče chleba - možná budou rády, že mají o zábavu postaráno. Vypěstovat si vlastní klíčky nebo výhonky. Vyzkoušet i složitější recepty, na které se z nedostatku času nedostalo.
Pro někoho z nás to může být i impuls pustit se do 14ti denní přísné fáze, do které už jste se dlouho nemohli odhodlat, protože na to nebyl čas, nebo kvůli stresu v práci, či kvůli chystaným společenským událostem, které se teď nekonají.
Právě tato těžká doba, kdy je naším prioritním cílem zůstat zdraví a odolní, si žádá, abychom naše tělo zásobili zdravými a hodnotnými potravinami a ne polotovary a hotovými jídly z plechovek, které jsou plné přidaných látek, zvýrazňovačů chuti a cukru a neobsahují prakticky žádné živiny. A taková zdravá jídla je možné připravit i z trvanlivých surovin. Poradíme Vám, jak na to.
Sestavili jsme pro Vás seznam potravin, které jsou trvanlivé, můžete si je tedy nakoupit i do zásoby pro případ karantény, a přesto Vám dodají potřebné živiny a jsou slučitelné s principy Metabolic Balance.
Nevadí, že nemáte všechny z těchto surovin v jídelním plánu, prostě se přesunete do 3. přechodové fáze, ve které jsou povoleny i další suroviny. A jestli nemáte vlastní individuální jídelní plán, třeba je právě teď ta správná chvíle si nechat svůj vlastní vystavit. Zeptejte se poradce ve vašem okolí. V tomto období probíhají konzultace i na dálku.
Bylinky a koření významně podporují imunitní systém a mají antivirové účinky. Některé si můžeme pěstovat sami v květináči za oknem nebo na balkóně.