• porce mletého masa
  • žampiony
  • cuketa
  • 1 pol. lžíce cibule
  • zeleninový vývar
  • sůl
  • pepř
  • čerstvá petrželová nať

Mleté maso smícháme s trochou nakrájené cibule, osolíme, opepříme a mokrýma rukama vytvarujeme kuličky.

Ty opečeme v pánvi ze všech stran do hněda.

Vyndáme z pánve a dáme stranou do misky. V pánvi opečeme zbytek cibule a žampióny. Zalijeme zeleninovým vývarem a podusíme asi 10 minut. Přidáme jemně nastrouhanou cuketu, která omáčku krásně zahustí. Dusíme dalších 5 minut. Masové kuličky prohřejeme v omáčce a podáváme posypané sekanou petrželovou natí.

Jako příloha se kromě žitného chleba výborně hodí i zeleninová kaše  (pastynák, dýně, apod.).